12:30

Gladan

Referat: Boden Basket - Gladan

Match mot Gladan återigen hemma. Grabbarna var revanschsugna efter den snöpliga två poängsförlusten senast mot Umeå.

Första perioden var väldigt jämn poängmässigt. 12-12 slutade den. Vi var segstartade och spelade inte riktigt bra försvar vilket gjorde att de kunde lägga i en del enkla poäng. Anfallsmässigt såg det lite stressat ut.

Andra perioden slutade med två poängs vinst för oss. 17-15. Ännu en jämn period där vi gjorde ett mer mål än motståndarna. Fortsatt lite dåligt försvar och stressat anfallsmässigt.

Tredje perioden var annorlunda. Högre tempo från våran sida samt returtagningen var väldigt bra, vilket gjorde att de bara fick en chans i varje anfall. När de missade kontrade vi snabbt och utnyttjade omställningar och vågade gå på korgen för enkla poäng eller foul och straffkast som följd. Dock fick de öppna treor och skott som tursamt missades, men vi måste bli lite bättre på att vara och störa dem i skottögonblicket. 23-12 blev det i denna period.

Fjärde perioden chansade Gladan med ännu fler trepoängare och de fick även väldigt många öppna sådana tyvärr. Men tursamt för våran del så missades nästan alla treor och vi kunde ta returerna och gå till anfall och lägga i några enkla poäng i omställningarna. Dock måste vi fortfarande bli bättre på att hinna ut och störa skyttarna när de ska skjuta, annars kommer detta att straffa oss en dag. De kan inte missa hela tiden. 15 - 11 blev resultatet i perioden.

Totalt 67 - 50.